English
kArton hírlevél

Üzemeltető: lev-lista.hu

Keresés

   kArton > galéria > volt > Karikatúra – és képregény aukció a Műcsarnokban > oldal
Karikatúra – és képregény aukció a Műcsarnokban
dátum: 2005.11.17
1/1 oldal

   2005. november 27-én Budapesten a kArton Galéria szervezésében kerül megrendezésre az első olyan magyarországi művészeti aukció, ahol eredeti, többségében magyar karikatúrák és képregény lapok kerülnek kalapács alá.

   Az esemény az Antik Enteriőr / Plug 2005 kortárs művészeti kiállítás és vásár helyszínén, a Műcsarnok épületében november 27-én vasárnap 11 órától az előadóteremben kezdődik.

   A tematikájában egyedülálló árverés a karikatúra – és képregény műfajának olyan magyarországi képviselőire koncentrál, mint például Mühlbeck Károly, Homicskó Atanáz, Bér Dezső, Gáspár Antal, Réber László, Várnai György, Sajdik Ferenc, illetve olyan ismert képregény-rajzolók munkáira, mint Gugi Sándor, Sebők Imre, Zórád Ernő. Az árverési tételek között kuriózumnak számít Zórád egyik eredeti lapokból álló teljes képregénye, az elsősorban jelmez- és színpadterveiről ismert Vogel Eric művei, valamint a műfaj itthoni képviselői mellett kikiáltásra kerülő XIX századi angol karikatúra-metszetek, és Honoré Daumier két grafikája.

   Az aukció alkalmával árverezésre bocsátott művek megtekinthetők 2005. november 16 – 23. között a kArton Galériában  valamint a Plug kortárs művészeti kiállítás és vásár keretében 2005. november 24 – 26. között a Műcsarnokban.

   Az aukció teljes anyaga (információk a művekről, árak, szabályzat) elérhető itt.

   Az aukción az axioart honlapján, az interneten keresztül online is lehet licitálni http://www.axioart.com/

   PLUG 2005

   Kortárs Művészeti Kiállítás és Vásár

   Az Antik Enteriőr társrendezvényeként idén először nyitja meg kapuit a "Plug 2005 kortárs művészeti kiállítás és vásár", amely a Műcsarnok épülete mellett tekinthető meg.

   Helyszín: Műcsarnok 1146 Budapest, Dózsa György út 37.

   Nyitva tartás:

  • 2005. november 24-26. 10 - 20-ig
  • 2005. november 27. 10 - 19-ig

   A kortárs művészeti szekcióban a következő galériák állítanak ki: acb Galéria, Deák Erika Galéria, Dovin, kArton Galéria, Knoll Galéria Budapest, Vadnai Galéria, Várfok Galéria, Vintage Galéria, valamint a párizsi Serge Panijel Galerie és a zürichi Lutz und Thalman Galerie. A kArton Chilf Mária, Kapusi Gábor és Tóth Ágnes munkáival vesz részt a rendezvényen.

Chilf Mária képei:

Kapusi Gábor képei:

Tóth Ágnes képei:

 
írta: kArton