English
kArton hírlevél

Üzemeltető: lev-lista.hu

Keresés

   kArton > galéria > volt > Stark Attila: Tratatart > oldal
Stark Attila: Tratatart
dátum: 2007.04.01
Stark Attila: Tratatart!1/1 oldal

A korábban elsősorban street artos tevékenysége miatt ismert Stark Attila munkáival az utóbbi években többször találkozhattunk kiállítótermek falain (Műcsarnok, Stúdió Galéria, Forma Galéria). A kArton Galériában legutóbb 2006 januárjában a Hétköznapi sorozatok című csoportos kiállításon mutattunk be Kulo-City című képregény - sorozatából részleteket. Az eredetileg diplomamunkának készült rajzos napló a napokban könyv formájában jelenik meg a Roham Kiadó gondozásában.
Rajzainak stílusa a város több pontján (Tűzraktér, Kultiplex) visszaköszön, ezeket ugyanis az 1000% nevű street art csoport egyik tagjaként dekorálta ki majmokkal és egyéb érdekes karakterekkel.
Ezek a közterekről ismert jellegzetes jegyek adják legújabb műveinek is az alapját: nagyvárosi épület - és utcarészletek, kocsmák, majom magányosan, vagy különböző majmok csoportokban, valamint zenei referenciákat hordozó szövegek és feliratok. Az urbánus szubkultúra jelképeivel, a pesti homlokzatokon látható starki expresszív szín - és formakezeléssel ezúttal festmények formájában találkozhatunk a kArton Galériában.

 


„…Nincs nagy üzenet, csak a festékek szaga, a műhely, szerszámok... Gondolkozni nem szeretek festés közben, inkább hagyom magam, azt hiszem a képek nem belőlem jönnek csak áthaladnak rajtam. Ha valamit erőltetni próbálok, abból idegeskedés lesz, a festék elkezd ragadni, mindent összekenek, és a folyamat megtörik. Szóval inkább hagyom magam, és nem tudok mit mondani arra, hogy miért majmok, de szeretem a füleket, fogakat, ínyt, szemeket, a grimaszokat és a mozdulatokat. Szeretek mindenféle húst, a levegőt, a zsúfoltságot, és mindennek a fordítottját is. Még annyit, hogy nem szeretem a szétdaraboltságot, semmilyen kategorizálást, mert az összetöri a világot a fejekben
és elidegenít az 'egésztől'.”

  http://www.karton.hu/stark-tratratart-web.pdf


 

 
írta: kArton