English
kArton hírlevél

Üzemeltető: lev-lista.hu

Keresés

   kArton > galéria > volt > A kArton a tihanyi ARTplaccon! > oldal
A kArton a tihanyi ARTplaccon!
dátum: 2011.08.17
1/1 oldal

Tihanyi ART placc - kortárs művészeti napok Tihanyban

Tizenöt fővárosi kortárs művészeti galéria és számos művészeti projekt költözik le Tihanyba az ARTplacc idejére. A nyári kikapcsolódás és kulturális feltöltődés jegyében 2011. augusztus 13-a és 21-e között a félsziget több pontján kiállítások várják a látogatókat, ahol könnyed és változatos válogatásban mutatkoznak be hazánk tehetséges művészei. Tihany különleges hangulata és turisztikai jelentősége is ígéret arra, hogy az idén induló fesztivál évről-évre izgalmas programot kínál majd a Balatonnál járóknak.


Stark Attila munkái a kArton falán a tihanyi ARTplaccon

Szuvenírnek, gurulós bőröndbe zárható emléknek a kínai giccs és a népművészetinek álcázott turistakacatok mellé a valódi kultúra termékeit kínálja a fesztivál, hiszen a kortárs művészet sokfélesége a műértők és műkedvelők minden korosztályának maradandó élményt ad. Az ARTplacc szervezői hisznek abban, hogy kiderül: a magas kultúra közvetítésével hosszútávon a turizmus is nyer.


Jó hangulat az ARTplaccon

A kiállítási helyszínek között szerepel a Badacsonyi Pincegazdaság borospincéje és egy 600 négyzetméteres ideiglenes Központi Kiállítótér, amelyet Tihany legforgalmasabb részén állítanak fel, de már a település határában egy 4,5 méter magas, csigát formázó fainstalláció köszönti majd az érkezőket. Hangulatában és tartalmában is igazodik a nyári helyszínhez a fesztivál felhozatala, a művészek a szabad tér és a szemet gyönyörködtető környezet adta lehetőségeket is kihasználják.


Stark Attila munkái

Résztvevő galériák: acb, Dovin, Erdész, Godot, Inda, kArton, Kisterem, MissionArt, Molnár Ani, Mono, Neon, Nextart, Ráday, Spiritusz, Viltin + a cArtc Egyesület, MONOLITH a r t s p a c e, MOME line - design műhely


Az ARTplacc kiállítóterének bejárata - szemben a kArton falával

Az ARTplacc megnyitójára augusztus 12-én, pénteken 18.30-kor a Központi Kiállítótérben került sor, ahol a rövid megnyitóbeszéd és a szervezők köszöntője után hivatalosan is kezdetét vette az ARTplacc - Kortárs Művészeti Napok Tihanyban. Számos galériatulajdonos és képzőművész is ellátogatott az eseményre, hogy részese legyen a galériákat összefogó kortárs seregszemlének. Az első hétvégén közel 1200-an voltak kíváncsiak az ARTplaccra, a hátralevő egy hétben pedig még több érdeklődőre számítanak a szervezők.

A program idén augusztus 20-án, szombaton MűvészPiac néven ipaművészeti- és design vásárral is kiegészül, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

http://tihanyregio.hu/hu/tihanyi-artplacc

http://www.facebook.com/#!/ARTplacc

A Tihanyi ART placcon a kArton Galéria a kortárs budapesti élet ifjú krónikása, Stark Attila munkáit mutatja be. Mondhatjuk, hogy a friss művészeti irányzatok az utcáról olvadnak be lassacskán a mindenkori kortárs művészet elfogadott, hivatalos folyamába.  Stark Attila az élő példa erre az artisztikus metamorfózisra. Végzett művészként sem szakított a Street arttal, de mára művei a Műcsarnoktól kezdve számos hivatalos kiállítóhelyen és nagy gyűjteményben szerepelnek. Pályája most van átalakulóban, már nem outsider, de még nem a hivatalos mainstream  -  egy kacsacsőrű emlős (bár mint tudjuk, ilyen állat tulajdonképpen nincs is).

Stark Attila: BOD

http://www.kulocity.com/

 
írta: kArton