English
kArton hírlevél

Üzemeltető: lev-lista.hu

Keresés

   kArton > galéria > volt > The Last Minits > oldal
The Last Minits
dátum: 2011.12.02
1/2 oldal

The Last Minits

Baranyai (b) András, Marton Zsolt, Orosz Richárd és Stark Attila kiállítása

 

 

Várj egy kicsit… mindjárt nézem…

A The Last Minits „tagjai” mind a négyen grafikusok, aki egyszerre több lábon állnak, rajzolnak, festenek, „szobornak”, installálnak…  megszokták, hogy határidőre dolgoznak, hogy leadástól leadásig periodizálják az életüket, hogy mindig az utolsó héten húznak bele.  Hetekig tartó huszonnégyórázások, a diplomavédés reggelén összeállított portfóliók, a folyosón elvégzett utolsó simítások…

 

A december 8-ai kArton Galériás határidőre négy alkotó készül.

Baranyai (b) András a tőle megszokott Keith Haringes-popos világot ez alkalommal újrahasznosított hősökkel népesíti be.  A Hero Recycle különböző tárgyakból meg játékokból összebuherált-barkácsolt figurái, a fröccsöntött gyári selejtekből újjászülető esetleges karakterek lépnek a színre akril festmények és egyedi stencilezett képek formájában. Új és újabb és legújabb ismerősök.

 

Marton Zsolt, aki ezerkilencszázhetvenhét november tizenötödikén született Budapesten és már az általános iskolában kitűnt rajztehetségével …  Szóval képeket hoz.  Vesébe –meg májba, epébe, szívbe, tüdőbe és lépbe – látósat, rajzfilmfigura-anatómiásat. Meg Mrożek illusztrációsat, ragasztósat-kivágósat-átalakítósat-sztorizósat.

 

Orosz Richárd torzmereven – Érteeed! - várta már, hogy bemutathassa legfrissebb figurás dobozait. Ezek most nem szimplán dobozok, amiben figurák vannak, hanem kis lakások, benne a figurák mindenféle szituációkban.  Lesznek még megfestett talált tárgyak, például szörfdeszkává avanzsált vasalódeszka, plusz a „sima” képek.

 

Stark Attila is friss munkákkal jelentkezik, lesz pár új, eddig még kiállítást nem látott, pop artos beütésű akril-vászonkép, amolyan magazinokból kiemelt, nemlétező plakátok stílusában. Emellett jönnek objektek, talált tárgyakból készült átformált, kiegészített szobrok à la Stark.

 

A slusszpoén pedig a Négyek közös munkája, itt helyben, a kArtonban.

 

És hogy ez hogy áll össze egyetlen homogén, jól szervezett, ütős kiállítássá?

Hát, a szokásos filmes frázissal élve - Majd a rémület összerántja!
 
A cikk még nem ért véget!