English
kArton hírlevél

Üzemeltető: lev-lista.hu

Keresés

   kArton > események > programok > A Lamelos+Stark kiállítás és az ASK ELVIS! buli képei > oldal
A Lamelos+Stark kiállítás és az ASK ELVIS! buli képei
dátum: 2011.05.23
1/1 oldal


A holland Lamelos csoport és Stark Attila közös kiállítására 2011. április-májusban került sor, a Holland Képlegények kiállítássorozat részeként.

 
A Lamelos csoport Budapesten: Sam Peeters, Boris Peeters, Aleks Derulo és Jeroen Funke

Az alkotókat Magyarországra érkezésükkor az a hír fogadta, hogy Elvist Budapest díszpolgárrá avatja, ezért - mivel ők is szeretik a Királyt - elhatározták, hogy a helyszínen, speciálisan a kArtonba készült műveik témája Elvis lesz.


Készülnek a pannók


Megfestettek közösen három pannót, rajta Elvissel, kedvenceivel a tehenekkel és a mogyorókrémes-banános szendviccsel. Ezen kívül egy hatalmas Elvis fejet is készítettek a galériába, amely valójában egy "jövendőmondó masina" volt: az Elvis fején levő koronába egy kis labdát dobva lehetett kérdezni a Királytól (például hogy nyerni fog-e a magyar csapat a holland-magyar meccsen) és Elvis a nyelvére írt üzenetek segítségével válaszolt (Not likely!)


Elvis munka közben - Vajon nyernek a magyarok?

De az említettek mellett láthatta a közönség a Lamelos csoport többi híres alakját: Sajthőst és Kakifejet és a többi, fantáziadúsabbnál fantáziadúsabb figurát faliképeken, festményeken, printeken és széktámlákon is.







 
Apróságok, széktámlák, egy revolver és Kakifejék - Lamelos munkák

A holland alkotások tökéletes összhangban voltak Stark Attila munkáival. A Kulo City atyja régi és új munkákat is hozott a kiállításra: szamártól Donald kacsáig, dinoszaurusztól zenés bárig.

 
Stark Attila: Mulo bár

A megnyitó után pár héttel tartottuk az ASK ELVIS! közös holland-magyar bulinkat, ahol újra lehetett kérdezni a Királytól, aki szorgalmasan válaszolt rajongóinak. A háttérben Elvis zenéje és régi filmek vetítése fokozta a hangulatot, majd az est fénypontjaként tombolasorsolás következett - extravagánsan, á lá Lamelos.

 
És a következő nyertes a 10-es szám! (Sam Peeters)


A boldog nyertes

A buli a Rohamban folytatódott tovább, ahol Stark Attila és barátai keverték a muzsikát, szintén Elvis igézetében. 

 
írta: kArton