English
kArton hírlevél

Üzemeltető: lev-lista.hu

Keresés

   kArton > események > programok > A kArton a Szigeten! > oldal
A kArton a Szigeten!
dátum: 2011.08.09
1/2 oldal

A kArton Galéria az idén először szerepel a Sziget 2011 Múzeumi Negyedében! Így hivatalosan is helyet kap a klasszikus múzeumok közt és képviselteti magát a kilencedik művészeti ág a képregény és a karikatúra is. Délutánonként a képregényé a főszerep: képregényrajzolók, karikatúristák várják az érdeklődőket, akik részesei lehetnek a képregényalkotás folyamatának, együtt rajzolásnak. Egy összeszokott csapat a Comic Jam Team segíti mindazon bátrakat, akik képregényes formában szeretnének párjuknak szerelmet vallani, ellenségüknek bosszút üzenni, megrajzolni a Sziget emlékezetes pillanatait, vagy csak elmondani a világnak érzéseiket, a pár kockástól akár a többoldalas képregényig. Az alkotásban a képregényrajzolás elismert, Alfabéta díjas fiatal hazai szakemberei: Csordás Dániel, Felvidéki Miklós, Fritz Zoltán, Lanczinger Mátyás, és meghívott vendégeik vesznek részt.

 
Épül a kArton sátra a Szigeten

A kArton galériában a Szigetre kihelyezett programjaink mellett, az idén 90. születésnapját ünneplő a Ludas Matyi, a Tükör és a Hahota legendás, világhírű karikaturistája, Kaján Tibor előtt tisztelgünk kiállításunkkal.


A kArton sátra várja az érdeklődőket

Fogadj örökbe! A kArton galéria 2011 decemberére tervezett "SZABADON - Konvenciók nélkül" című projekt második felvonásának megvalósítását támogathatod. Heisler Zsófia fotográfus analóg portré sorozatával szeretne évről-évre húsz a maga szakmájában sikeres magyar alkotót bemutatni. Augusztus 12-én pénteken 14 órakor beszélgetés a SZABADON alkotóközösség tagjaival.

http://szabadon.tumblr.com/

 
Kerekes Vica - Heisler Zsófi fotója

http://sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/muzeumi_negyed.1832.html

 
A cikk még nem ért véget!