English
kArton hírlevél

Üzemeltető: lev-lista.hu

Keresés

   kArton > események > megnyitók > 6. WOW! aukció > oldal
6. WOW! aukció
dátum: 2011.11.09
6. WOW! 1/2 oldal


A 6. WOW! aukciós katalógus letölthető a következő linkre kattintva:
http://www.karton.hu/aukcio2011.pdf


Tisztelettel meghívjuk a kArton 6. karikatúra és képregény aukciójára, amely 2011. november 26-án, szombaton lesz 11 órától a Petőfi Irodalmi Múzeumban!

Az aukciós tételek 2011. november 18. és 25. között megtekinthetők a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Az idei aukció, folytatva a 2005-ben elkezdett hagyományt különleges tételekkel, műgyűjteménybe kívánkozó érdekességekkel várja a képregény és a karikatúra szerelmeseit.


A 19. századot Bér Dezső, Jeney Jenő, Garay Ákos és Gáspár Antal munkái, valamint az enigmatikus dr. Mika László grafikái képviselik. A századforduló tájáról az idei év felfedezettje Mühlbeck Károly, akinek a kArton Galéria nemrégiben retrospektív kiállítást rendezett.


Klasszikus nevettetőink (Kasso, Hihi, Vasvári Anna, Gerő Sándor, Sajdik Ferenc) több alkotása mellett kalapács alá kerül Barta Ernő egyik képregény-könyve, Jankovics Marcell egy plakátja, Szenes Róbert egy teljes képregénye, Ruszkay György Füles címlaptervei és Vogel Eric több akvarellje is.


Zórád Ernő, aki az idén ünnepelné 100-adik születésnapját, több képpel is szerepel: egy teljes képregényére - Dr. Moreau szigete-, Az ember fejlődése című sorozatára, valamint több akvarell festményére, - köztük egy karakterisztikus Tabánra - lehet tárcsát emelni.

 


Első alkalommal szerepelnek az aukción autorizált editiók: Kaján Tibor, Brenner György, Várnai György és Vasvári Anna munkáiból készült szignált, számozott, a kArton Galéria hitelesítő szárazpecsétjével ellátott sokszorosított példányok.

De ott lesznek a Pannónia Stúdió jellegzetes alakjai, Gusztáv, Dr. Bubó és Csőrmester valamint Szaffi és Jónás is.


Az aukció részleteivel, valamint vételi megbízással kapcsolatban az info@karton.hu e-mailcímen, illetve a 472-0000 telefonszámon lehet érdeklődni.

A 6. WOW! aukciós katalógus letölthető a következő linkre kattintva: http://www.karton.hu/aukcio2011.pdf

 

 

 
A cikk még nem ért véget!