English
kArton hírlevél

Üzemeltető: lev-lista.hu

Keresés

   kArton > karikatúra > cikkek > KOKSZ - Műhely kiállítása a Kempinskiben > oldal
KOKSZ - Műhely kiállítása a Kempinskiben
dátum: 2010.09.14
1/1 oldal

A KOKSZ Műhely hivatalosan a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Szatirikus Képzőművészeti Szakosztálya - nem hivatalosan: a legjobb magyar szatirikus képzőművészek és karikaturisták szakmai-baráti társasága.

A Műhely 2002 tavaszán azért jött létre, hogy "a kortárs magyar szatirikus képzőművészet, illetve karikatúra művészet tényleges értékeit képviselje", több integrációban (műfajban, közegben, irányzatban, technikában stb.) reprezentálva a vizuális szatíra és a karikatúra alkotói módszerének (kifejezésmódjának) sokféleségét, lehetőségeit és szabadságát.

Azóta a Műhely kiállított a VirtuArtNet Galériában, Bulgária több városában, a Keve Galériában, a Budapest Kiállítóteremben, a Római Magyar Akadémián, a Vizivárosi Galériában, a Csók Galériában, a bécsi Collegium Hungaricumban, egy budapesti Autómentes Napon az Andrássy út közepén, a Csepeli Művelődési Központban és a kArton Galériában.

A Műhely tagja Árvay László, Bojcsuk Iván, Császár Tamás, Fenekovács László, Gyulai Líviusz, †Hegedűs István, Halász Géza, Jelenszky László, Kaján Tibor, Kemény György, Lipták György, Makina, Sajdik Ferenc, Surányi J András, Szalay Pál, Szerényi Gábor, Tettamanti Béla és Varga Zsófi.

Ez a kiállítás csupán ízelítő a KOKSZ Műhely tagjainak munkásságából. A zöld ponttal jelölt művek megvásárolhatók.

A kiállítást a kortárs magyar karikatúra és szatirikus képzőművészet fóruma: a kArton Galéria és Múzeum, illetve a kArton Alapítvány támogatta. Cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 18.; tel.: 472 0000; e-mail: info@karton.hu

A KOKSZ Műhely címe (Császár Tamás művészeti vezető): 1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 5.; t.: 317 94 75; e-mail: cs.tamas@karton.hu; weblap: www.koksz.hu

 
írta: kArton